Een donkerblauw maatpak zou de basis van iedere garderobe moeten zijn. Daarnaast is het verstandig om meerdere pakken in huis te hebben voor verschillende gelegenheden.

U bent hierin natuurlijk vrij, persoonlijk denk ik dat een minimaal aantal van vier voldoende moet zijn. maar als u vanuit uw werkzaamheden verplicht bent om een pak te dragen dan kan het oplopen tot maximaal 12 pakken. Bijvoorbeeld advocaten of bankmedewerkers hebben er vaak veel maatpakken.

Nee, de regel is dat de onderste knoop open gelaten moet worden. Denk er aan dat u bij het zitten de knopen moet openen en bij het gaan staan weer moet sluiten. Cut-to-the-bone is de norm, de stof rond de bovenste knoop van uw jasje moet lichtjes trekken als u dit sluit.

Uw kleding moet perfect passen. Niet te strak (anders worden alle oneffenheden zichtbaar van het lichaam) of niet te groot (anders lijkt u groter dan u eigenlijk bent).

Een dessin dat wij adviseren is er een met verticale lijnen, deze creëren een optische continuïteit en helpen de “look” van uw lichaam te verlengen. Donkere, effen kleuren zijn ook uw nieuwe beste vriend want deze zijn een “instant figuur fixer” en zorgen ervoor dat u slanker lijkt. Koop geen broeken en jeans die u op uw taille kunt dragen. Een goed opgemeten lagere getailleerde broek heeft mooier effect en band plooien in een broek maken u altijd groter dan dat u bent.

Voor de 17:00 kunt u volstaan met een colbertje bij uw outfit. Na 17:00 is het de norm om een volledig pak te dragen.

Een split aan de zijkanten kleedt wat af en is wat traditioneler, een split in het midden accentueert uw achterwerk en wordt als iets sportiever gezien. U kunt natuurlijk ook een model nemen zonder split.

Een maatoverhemd wordt u op het lijf gemaakt en past vele malen beter, ook zit het comfortabeler en kunt u het precies afstemmen op uw overige kleding. Een tip. Het manchet van uw shirt moet ongeveer 1,5 centimeter onder de mouw van uw pak uit steken.

Wij hanteren twee soorten, een driehoekige en een gepunte rever. Doorgaans worden deze afgestemd op de dikte van de das. Bij brede revers neemt men een dikke knoop en bij smalle revers een smalle knoop.

Wij gebruiken bijna altijd 100% wol van S100, S110, S120, S130, S140, etc. S100, S120 of S130 betekent : De stofkwaliteit die bijvoorbeeld bepaald hoe ver de wollen stof zal uitrekken. Hoe hoger het getal achter de S, hoe fijner de gebruikte wol en hoe soepeler, zachter, luxer en kwetsbaarder de stof. Super 100 houdt in dat van 1 kilo wol 100 kilometer garen gemaakt wordt, bij super 130 wordt er dus 130 km garen van een kilo wol geweven.

Pakken moeten worden opgehangen aan hangers die voldoende ondersteuning te bieden bij de schouders. Ook moeten ze worden opgehangen in zakken en voldoende frisse lucht krijgen, ongeacht of het nu wol of katoen betreft.

Een pak dat niet is vuil geworden kunt u beter in de frisse lucht hangen. Pas als het gekreukt of vies is moet u het laten stomen. Een pak een aantal keren per jaar laten stomen is geen probleem. Maar als u het maandelijks naar de stomerij brengt dan kan het zijn dat de levensduur wordt verkort.

Ja natuurlijk, wij helpen u graag met een goed advies.

De pasvorm van ieder mens is verschillend. Een maatpak geeft een ander gevoel en ziet er anders uit als een kant en klaar pak. Als we ons realiseren dat maar 5% van alle Nederlanders een ideale maat heeft, maar ook dat de rest dus afwijkt, is logisch dat 95% beter af zijn met een maatpak. Een maatpak dat een goede pasvorm heeft, de juiste mouw- en broeklengte, de taille op de juiste hoogte.

In tegenstelling tot menige “pakkenverkoper” heeft u bij ons te maken met een gediplomeerd ontwerper, patroontekenaar en coupeur.

U kunt kiezen uit honderden stoffen, talloze designvormen en veel patronen, net welke uitstraling u wilt. Voor de stofkwaliteiten zijn verschillende diktes mogelijk.

Ja en u kunt ook uw keuze uit onze eigen collectie die wij aan u presenteren.

Dit is een formule die de stofkwaliteit bepaalt: bijvoorbeeld hoe ver de wollen stof zal uitrekken. Hoe hoger het getal achter de term super, hoe fijner de gebruikte wol, hoe soepeler, zachter, luxer en kwetsbaarder de stof. Super 100 houdt dus in dat van 1 kilo wol 100 kilometer garen gemaakt kan worden, bij super 130 wordt er dus 130 km garen van een kilo wol geweven.

Sommige kleuren en dessins worden vaker in de winter, anderen weer vaker in de zomer gekozen – de meeste stoffen zijn het gehele jaar even mooi.

Des te fijner de stof, des te sterker de capaciteit van de stof zich naar een “kreukelsessie” te herstellen.

U kunt kiezen uit de stof, het dessin, wel of geen borstzakje, de vorm van het boord, een zachte of een harde boord, het gebruik van manchetknopen of vaste knopen, het soort knopen – de keuze is aan U!

Als u confectiehemden kiest, gemaakt van synthetische stoffen, kunnen deze de term “strijkvrij” hebben. Onze maatoverhemden zijn echter gemaakt van hoogwaardig katoen.

Uw maten worden altijd door een ervaren coupeur genomen. In de sessie combineert hij de resultaten van uw lichaamsmaten met een meegebracht aantal pasmodellen, zodat u zich precies een voorstelling kunt maken van het eindresultaat.

Nee hoor. Na de eerste keer opmeten hoeft er alleen een stofkeuze gemaakt te worden.

Aan de hand van uw keuzes en de resultaten van de pas en meetsessie wordt een patroon getekend – dit is dus helemaal individueel voor uw eigen maatpak.

Na vier tot zes weken brengen wij uw bestelling. U past uw pak om te zien of alles naar wens is.

Uiteraard kan onze ervaren coupeur ook meerdere mensen tijdens een sessie inmeten.

Mocht u opmerkingen hebben over de pasvorm dan kunt u deze gerust per telefoon, e-mail of per post maken. Wij zullen er uiteraard alles aan doen de klacht te verhelpen.

Bij de bestelling van uw kleding betaalt u 50% van de totaalprijs (overmaken of contant). Bij aflevering ontvangt u een factuur en betaalt u het resterende bedrag.

Ja zeker, wij maken kleding voor mannen, vrouwen en kinderen.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op.

Tijdelijk

20% korting op

Maatkleding, Kledingreparatie & Stomerij