maakwijze.lfd

Een Italiaans pak

Een pak vervaardigd van de mooiste Italiaanse stoffen en volgens de Italiaanse traditie Deze pakken worden door ons helemaal op maat gemaakt en ze zullen u geweldig staan en heerlijk zitten. U kunt kiezen uit verschillende stoffen,kleuren,dessins en modellen.

Uw pak wordt op maat gemaakt

Wij zijn gediplomeerd ontwerper, patroontekenaar en coupeur. Wij nemen uw maten op en geven u met onze pasmodellen een goede indruk van het eindresultaat. De kwaliteit van onze pakken is hoog en onze klanten zijn zeer tevreden.

Een prachtig resultaat

U zult er met onze pakken geweldig uitzien. Grote, gewone of kleine maten zijn bij ons allemaal geen probleem. Sterker nog, iedereen krijgt bij ons een pak dat helemaal is afgestemd op het lichaam en dat dus perfect zal zitten. Zo heeft u altijd iets bijzonders en unieks aan. Omdat er een ruime keuze aan stoffen,dessins en kleuren is, zult u bij ons zeker slagen.

Dichtbij het centrum van Amsterdam

Onze zaak bevindt zich op 15 minuten rijden van het centrum van Amsterdam (aan de Lambertus Hortensiuslaan 13A, 1412 GV te Naarden). Er is parkeergelegenheid. We zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Hieronder ziet u onze drie verschillende maakwijzen van Italiaanse pakken.

Italiaans pak Full Canvas

Full Canvas houdt in dat het hele voorpand een opbouw heeft van canvas verweven met paardenhaar (bij “Traditional” is dit dus alleen het borstpand). Hierdoor is een ondersteunde vlieseline-laag onder het voorpand niet meer nodig. U voelt nu duidelijk 3 lagen (stof / canvas / voering) aan de onderkant van het jasje. Het grote voordeel hiervan is dat het jasje lichter in gewicht wordt en een zachtere/soepelere touch krijgt. Hierdoor wordt het draagcomfort vergroot, en komen de eigenschappen van de stof optimaal tot hun recht.

Italiaans pak Traditional

Deze maakwijze heeft de traditioneel Italiaanse constructie waarbij er gebruik gemaakt wordt van een aantal canvaslagen. Deze zijn verweven met paardenhaar voor de opbouw van het borstpand. Canvas is een natuurlijk materiaal dat vorm geeft, en deze ook goed kan vasthouden. Voor een mooi en goed zittend pak is een borstpand nodig dat zich vormt naar de borst van de klant essentieel. Er wordt paardenhaar gebruikt aangezien dit een hoge veerkracht heeft. Als het jasje bijvoorbeeld in een auto heeft gelegen springt het weer terug in de oorspronkelijke vorm. Ook zorgt het ervoor dat de de revers terugrollen. Aangezien er alleen canvas wordt gebruikt op het borstpand, wordt het hele voorpand nog wel geplakt om de stof stabiliteit te geven. Dit houdt in dat er een hele dunne vlieseline-laag tegen de buitenstof wordt gezet.

Italiaans pak Handmade

Deze variant heeft tevens een traditioneel Italiaanse constructie. De voorpand verwerking is gelijk aan die van de “Traditional Full Canvas” maakwijze. De HandMade maakwijze kent naast de standaard handpassages de volgende extra passages die met de hand worden vervaardigd:
  • knoopsgaten
  • kraagaanzet
  • volledige voering van het armsgat
  • voering schoudernaad
  • ronde borstzak
  • labels.